לימודי מוסמך - תואר שני
.M.Ed בחדשנות וטכנולוגיות בחינוך
.M.Ed בניהול וארגון מערכות חינוך
.M.Ed בחינוך משלב
.M.Ed בהוראה, למידה והדרכה
M.Ed. בהוראת המתמטיקה
.M.Teach תואר שני ותעודת הוראה
.Management and Organization of Education Systems M.Ed
נהלים, תנאי קבלה ותהליך ההרשמה
צרו קשר: סגל התואר השני
עידן חדש בתואר השני

תואר שני בניהול וארגון מערכות חינוך

תוכנית חד או דו שנתית

 

מטרות החוג

מערכת החינוך מתמודדת עם אתגרים רבים ועם שינויים המתרחשים לעיתים קרובות באופן בלתי-צפוי לחלוטין (כמו למשל הקורונה).

בוגרי החוג מתעדים להשתלב בתפקידי ניהול (רכזים, סגני מנהלים, מנהלים) בארגונים חינוכיים (בתי ספר, גני ילדים וכן הלאה), ולכן הם מקבלים כלים להבנת המציאות הארגונית והחברתית המורכבת ולהתמודדות עם הדילמות הכרוכות בה. הסטודנטים מקבלים ידע תאורטי ומחקרי ומתנסים בסדנאות רלוונטיות לתחום.

 

למי התוכנית מיועדת?

לתוכנית רשאים להגיש מועמדוּת בעלי תואר "בוגר בחינוך" או תואר בתחומים משיקים, כמו גם בוגרי מכללות בעלי תואר ראשון בחינוך (B.Ed.) שסיימו את לימודיהם במוסד אקדמי מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה בציון 80 ומעלה.

 

אופי הלימודים – יום הלמידה ודרך הלמידה

הלימודים מתקיימים במשך שנתיים בימי שלישי. ביום זה נערכים במכללה שיעורים, סדנאות וסמינריונים. כמו כן יתקיימו כמה קורסים מקוונים, חלקם סינכרוניים ואחרים אסינכרוניים. הדבר מאפשר לסטודנטים לִצפות בקורסים האסינכרוניים ולבצע את המטלות בהם בזמנם הפנוי. במהלך הלימודים נכתבות שתי עבודות סמינריוניות ועבודת גמר.

לומדים אשר יבחרו בנתיב ייעוץ ארגוני - משך הלימודים שנה אחת (כולל סמסטר קיץ)

נתיבי לימוד אופציונאליים (תעודה נוספת לתואר)

  • מסלול מחקרי (עם תזה)

    תוכנית לימודי מוסמך בניהול וארגון מערכות חינוך - תואר שני מחקרי נועדה להקנות הכשרה אקדמית מחקרית ויישומית למתעתדים לשמש כחוקרים וחוקרים-יישומיים בזירה החינוכית וכמנהיגים בית ספריים.

    ההכשרה מושתתת על רכיב עיוני-תיאורטי ועל רכיב יישומי, המשקפים את צורכי המערכת, כמפורט להלן:

    * לספק ללומד ידע תיאורטי-מחקרי עדכני בתחומי ניהול בכלל ובתחומי מנהל החינוך בפרט.

    * לפתח בקרב הלומדים יכולות להנהגה ולניהול של בתי ספר כארגוני חינוך אפקטיביים, הפועלים בסביבה מתפתחת ומשתנה, המבוססת וניזונה מידע וממתודות שמקורן במחקר.    

    * להעמיק ולהרחיב את הבנתם של הלומדים בערכים, מגמות וסוגיות המשפיעים על בית הספר בפרט, ועל ההוויה החינוכית בכלל.

    * לפתח בקרב הלומדים תפיסת תפקיד ניהולית אשר תתפתח ותעמיק לאורך כל שלבי התפתחות הקריירה שלהם.

    * לפתח בקרב הלומדים דפוסי התנהגות ומיומנויות של למידה מתמדת ומתמשכת כאשר במסלול המוצע הדגש הוא על חקר ומחקר אקדמי, כולל המשך תואר שלישי למעוניינים בכך.

     

    תנאי קבלה

    לתוכנית רשאים להגיש מועמדּות בעלי תואר ראשון BA וכמו גם בוגרי מכללות בעלי תואר ראשון בחינוך B.Ed שסיימו את לימודיהם במוסד אקדמי מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה בציון 88 ומעלה. בנוסף, נדרש ציון של 88 ומעלה בקורס שיטות מחקר.

    במעבר לשנה ב' מותנה בציון 86 ומעלה בקורסים: סדנה לכתיבה אקדמית, שיטות מחקר וסמינריון.

    על כל מועמד יהיה לבצע משימת כתיבה ולעבור ועדת קבלה.

     

     

    אופי הלימודים : (שעות הלימוד טנטטיביות)

    הלימודים מתקיימים במשך שנתיים בימי שלישי:

    משעה 08:30-16:00

    כמו כן יתקיימו מספר קורסים מקוונים, חלקם סינכרוניים ואחרים א-סינכרוניים.

     

    שכר לימוד לכל שנה אקדמית

    תחום 

    סכום בש"ח

    דמי רישום 

    400 ₪

    תשלומים נלווים

    1,120 ₪

    שכר לימוד
    שכר הלימוד צמוד לעליית המדד                                        (כלומר – אם יעלה המדד, יתעדכן שכר הלימוד בהתאם).

    14,774 ₪

    אגודת הסטודנטים – רשות
    סטודנטים המעוניינים יפנו למדור שכ"ל בבקשה להצטרף. גובה התשלום – על פי מדרגת החברות המבוקשת (חברות מלאה או חברות חלקית המקנה רק כרטיס סטודנט)

     60/160 ₪

     ט.ל.ח

    שכר הלימוד וגובה התשלומים הנלווים לשנה"ל תשפ"ד טרם פורסמו ע"י משרד החינוך ועשויים להשתנות מעט. אם יחול שינוי, יעודכנו הסטודנטים באמצעות הודעת דואר אלקטרוני.

    באחריות הסטודנט/ית לבדוק את זכאותו/ה להחזר שכר לימוד מול משרד החינוך, ולבצע זאת לפי הנהלים ולוחות הזמנים שקבע משרד החינוך. האקדמית גורדון תספק מסמכים לתהליך זה ככל שיידרש.

    המשך הלימודים לשנת לימוד שלישית ומעלה יהיה כרוך בעלות נוספת.

  • תואר שני בניהול עם תעודת דירקטור במגזר השלישי

    הבוחרים בנתיב זה יקבלו תעודת דירקטור מטעם האקדמית גורדון. הקורס המוצע יסודי, מעמיק וכולל פרויקט סיכום המאפשר ללומד להתנסות "ולטעום" מעולם העבודה של חברי דירקטורים בחברות שונות ומגוונות. הלימודים מתקיימים בקבוצות קטנות, תחת הנחייה של מנחה מנוסה, דירקטורית בעלת רקע של שנים במגוון חברות ציבוריות ובעלת דוקטורט.

    קורס הדירקטורים נכלל במסגרת הלימודים הרגילה ולא מחייב אתכם בהקדשת שעות נוספות מעבר למסגרת השעות הנדרשת בלימודי התואר השני. ההשתתפות בקורס כרורכב בתוספת תשלום של 700 ש"ח על מנת לכסות עלויות מרצים אורחים.

  • נתיב התמחות: יזמות בחינוך ובחברה

    לראשונה בתחום ההשכלה הגבוהה הונגשו לימודי יזמוּת לאנשי חינוך. לימודים אלה מתקיימים בנתיב ייעודי המהווה חלק מתוכנית הלימודים האקדמית לתואר שני בחוג לניהול וארגון מערכות חינוך.

    לימודי היזמוּת מאפשרים לאנשי חינוך אשר חותרים להנהיג ולהשפיע בסביבות חינוך וחברה מגוונות לרכוש ידע, כלים ומיומנויות בשפה הכי רלוונטית למאה ה-21, שכן הם משלבים בין עולם התוכן היזמי-חדשני לבין מנהיגות וניהול.

    הלימודים מתמקדים בפרקטיקה יזמית ובהתנסות מעשית כבר בשלב של תכנון וביצוע תהליכים מורכבים והנעת אנשים. ביסודם עומדת הגישה של "למידה מבוססת עשייה" (learning by doing) – החל בשלב של איתור בעיות, עבוֹר בהעלאת רעיונות יצירתיים וכלה בגיבוש הרעיון לכדי יישום של כלי או תוצר מחולל שינוי, ניהול התהליך, הטמעת היוזמה והערכתה.

    מה מקבלים – נוסף על תעודת תואר שני בניהול מערכות חינוך ניתנת לבוגרי הנתיב תעודה נוספת: התמחות ביזמוּת בחינוך ובחברה. הלימודים בנתיב זה מאפשרים הרחבה של אפיקי קריירה והיכרות עם גורמים מובילים בתחומי החינוך הציבורי, ההייטק והממשל.

    מעטפת תומכת – במהלך כל הלימודים מרצים ומנטורים מלווים את הסטודנטים.

    אירועי יזמוּת – שני אירועי יסוד מתקיימים לצד הרצאות השראה. בשנה א' מתקיים האקתון להתנעת תהליך הלמידה וההתנסות, ובסיום שנה ב' נערך יום שיא הכולל הצגה של היוזמה בפני קהל ייעודי.

     

    קורסים נבחרים הייחודיים לנתיב

    הלמידה הסדנאית מלווה בהדמיות (סימולציות), דיונים ועבודת צוות, והיא מעודדת מחשבה עצמאית, חשיבה ביקורתית ויצירתיות. תוצרי הלמידה ישמשו את הסטודנט היזם כמסמך המציג רזומה דיגיטלי שלו כמומחה יזמוּת בחינוך ובחברה.

    1. מנהיגות והשראה יזמית – הקורס מתמקד בתופעת המנהיגוּת (צ'מפיוניוּת) העולה מן השטח, בהשראה וביזמוּת. הוא מסתיים בהאקתון לפיצוח בעיות באמצעות חשיבה יצירתית בתהליך של עבודת צוות.
    2. שיווק וניהול קהילות ברשת – הקורס מתמקד באסטרטגיה שיווקית, בפרסום ברשתות, ברישוּת ובקהילות מקצועיות ברשת.
    3. חממת יזמים – קורס מרכזי שמתקיימים בו שני תהליכים מקבילים הכרוכים זה בזה: פיתוח הרעיון (שלב היצירתיות) לכדי יוזמה (אב טיפוס – מתודולוגיה ופרקטיקה יזמית המבוססת על חשיבה עיצובית, design thinking) ותכנון וביצוע של מחקר להערכת היוזמה (מוגש כעבודת הגמר בתואר השני).
    4. ניהול פיננסי בארגוני חינוך – הקורס מתמקד בניהול פיננסי של פרויקטים ויוזמות (תוכנית עסקית, גיוס משאבים).
    5. סוגיות בניהול יוזמות: אומנות שיתופי הפעולה – סדנה לפיתוח מיומנויות של ביצוע, גיוס משאבים, יצירת שיתופי פעולה, רטוריקה, עמידה מול קהל, אומנות השכנוע ומיומנויות נוספות באמצעות סימולציות והתנסות.

     

  • ד"ר רוקסנה רייכמן

    ראש החוג לניהול וארגון מערכות חינוך
    04-8590130
    [email protected]
שתפו:
מתעניינים בלימודים?

השאירו את הפרטים שלכם ונשמח לחזור אליכם

  • אנא מלאו את השדות הבאים
  • השדות המסומנים בכוכבית (
    *
    ) הנם שדות חובה
*
יש למלא שם מלא
*
יש למלא מספר טלפון
*
יש למלא אימייל
*
יש לבחור נושא התעניינות