תואר ראשון
מידע למועמדים
החוג לאנגלית
החוג לגיל הרך
החוג לחינוך חברתי קהילתי
התוכנית למנהיגות חינוכית חברתית
חינוך יסודי
החוג לחינוך מיוחד
החוג ללשון העברית
החוג למדעים, קיימות וסביבה
החוג למקרא
החוג למתמטיקה
החוג לספרות
החוג לתקשורת ולחדשנות
החוג לתרבות ישראל ומורשתו
רג"ב - תוכנית המצטיינים
עידן חדש בתואר הראשון

החוג לתרבות ישראל ומורשתו (דו חוגי)

מסלול ביה"ס היסודי (א'-ו') והעל-יסודי (ז'–י')

(אקדמאים  - לחצו כאן)

 



החוג מספק הבנה והכרה של מקצוע חדש במערכת החינוך ותוכן עיוני בתחום זה. המקצוע נועד לגבש זהות יהודית וישראלית ולטפח את הזיקה של התלמידים לתרבות היהודית והישראלית. מטרתנו לשים דגש על יחס אישי ועל התמודדות אנושית עם צורכי התלמידים ולהכשיר מורים אנושיים בעלי הבנה ותובנה.

התוכנית מעשירה את הלומדים בידע אקדמי רחב בספרות המקראית, בספרות התורה שבעל פה, במחשבת ישראל, בהגות ובספרות ישראל לדורותיה ומקנה כלים לחקר ולניתוח ביקורתי של טקסטים.

החוג נותן כלים להוראת המקצוע תרבות יהודית-ישראלית בבתי הספר, נוסף על כלים ללימוד מקצועות שונים הקשורים לתרבות היהודית-ישראלית. הודות לכך, בוגריו הם בעלי ידע נרחב ויכולים לעשות בו שימוש רב בהוראת מקצועות רבי-מלל בבתי הספר.

החוג מכשיר מורים להוראת המקצוע בבית הספר היסודי והעל-יסודי, והכשרה זו תאפשר להם לתת מענה לצרכים המיוחדים של מערכת החינוך בעידן של תמורות בזהותו של הפרט ובזהותו של הקולקטיב הלאומי. נוסף על כך מספק החוג הכשרה וכלים ללימוד מגוון מקצועות רבי-מלל נוספים, כך שבוגריו הם מורים מבוקשים במערכת החינוך.


תקצירי קורסים

מהנעשה בחוג

למה ללמוד אצלנו?

  • יייחודי לאקדמית גורדון

    לסטודנטים ניתנת האפשרות ללמוד (פרט לתעודת הוראה) גם לתעודה מקצועית של מובילי מיז"ם (מנהיגות, זהות, משמעות) בבתי הספר. במסגרת לימודי התעודה מתנסים הסטודנטים ביזמות חינוכית ומוכשרים להיות מובילים ערכיים בבתי הספר שילמדו בהם. 

  • ממבחר נושאי הלימוד

    ספרות המקרא על רקע המזרח הקדום ותרבותו, המסע האנושי: מיוון העתיקה לאימפריה הביזנטית, מלידתו של האסלאם לתקופת הרנסנס, מבוא למדרש ואגדה, רעיונות משיחיים מרמב"ם ועד מהר"ל, מבוא לתורה שבעל פה, משנתו של הרצל, חכמי המזרח, מבוא למדינת ישראל, מגלות לגאולה, חרב היונה – הציונות והביטחון ועוד.

  • ייחודי לבעלי ניסיון בהדרכה

    הכירו את - תרבותנ"ך

    תוכנית ייחודית לסטודנטים בתוכנית משותפת לחוג למקרא ולמורשת ישראל, בעלי או בעלות ניסיון בהדרכה.

    תוכנית מרוכזת  ב- 7 סמסטרים, כולל קיץ.

  • ד"ר צחי בלאו

    ראש החוג לתרבות ישראל ומורשתו
שתפו:
מתעניינים בלימודים?

השאירו את הפרטים שלכם ונשמח לחזור אליכם

  • אנא מלאו את השדות הבאים
  • השדות המסומנים בכוכבית (
    *
    ) הנם שדות חובה
*
יש למלא שם מלא
*
יש למלא מספר טלפון
*
יש למלא אימייל
*
יש לבחור נושא התעניינות