החוג לחינוך המיוחד

החוג ל- לימודי חינוך מיוחד (לגילאי 6-21)

המסלול ל- לימודי הוראה וחינוך מיוחד נועד להכשיר מורים-מחנכים לעבודה עם תלמידים בעלי צרכים מיוחדים במגוון אוכלוסיות.

בהן: פיגור, .P.D.D, לקות למידה, שיתוק מוחין, הפרעות התנהגות, הפרעות רגשיות ולקות שמיעה. הלימודים במסלול החינוך המיוחד מקנים לסטודנט ידע אקדמי ומיומנויות בדרכי הוראה המותאמות לא רק לכיתה, אלא גם לקבוצות קטנות ולעבודה פרטנית עם תלמידים בעלי לקות למידה כמו דיסלקציה, דיסקלקוליה ודיסגרפיה . האקדמית גורדון - מכללות לחינוך מיוחד .

ממבחר נושאי הלימוד:

מבוא לחינוך מיוחד, אוכלוסיות שונות צרכים, הקולנוע ככלי חינוכי-טיפולי, תאטרון בובות ככלי חינוכי-טיפולי, ביבליותרפיה, פסיכופתולוגיה, התפתחות תקינה של שפה ודיבור, לקויי שפה ודיבור ועוד.

האקדמית גורדון - מכללות לחינוך מיוחד - לימודי הוראה וחינוך מיוחד

הלימודים במסלול מתקיימים במתכונת דו-חוגית וחד-חוגית. במתכונת הדו-חוגית, ילמד הסטודנט במסלול החינוך המיוחד ויבחר בחוג לימודים נוסף באחד החוגים של בית הספר היסודי או העל-יסודי. המסלול החד-חוגי משלב התמחות בעבודה עם תלמידים בעלי לקויות שמיעה כמפורט להלן:

לימודי חינוך מיוחד במתכונת חד-חוגית בשילוב התמחות בתחום לקויות השמיעה:

לימודי הוראה וחינוך מיוחד - תכנית הלימודים במתכונת החד-חוגית תכלול את תכנית האב של החינוך המיוחד ומוקד הכולל קורסים עיוניים וסדנאות בתחום לקויות השמיעה. הקורסים והסדנאות נועדו להרחיב את הידע האקדמי המתייחס למאפייני אוכלוסיית לקויי השמיעה; להבין את הגורמים להתהוות ליקויי השמיעה; ולהכיר את מגוון הכלים הטיפוליים המותאמים לעבודה עם אוכלוסייה זו.
הלימודים בתכנית ייחודית זו יזכו את בוגריה בתעודת הוראה בחינוך מיוחד ובמסמך פנימי מטעם האקדמית גורדון, המעיד על הכשרה מותאמת לאוכלוסיית ליקויי שמיעה.
לתכנית יתקבלו סטודנטים בעלי חתך הציונים הגבוה ביותר מבין מגישי המועמדות. המועמדים יזומנו לריאיון אישי עם ראש החוג שיבחן את קבלתם למסלול.

לפירוט נוסף אודות המסלול החד חוגי בשילוב התמחות בלקות שמיעה

לפירוט תכניות החינוך המיוחד - לחצו (לפי הפירוט):

לימודי הוראה וחינוך

לתכנית אב למתכונת דו חוגית - לחצו כאן